Artikler

5 tips om valuta og betalinger når du er på rejse

Valuta

Denne artikel er en annonce. Annoncens indhold er lavet af annoncøren. Valutaomregner modtager kommission for at vise denne annonce.

Dette indlæg er sponsoreret

Når du tager på ferie til udlandet, er der nogle gode tips, som kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine penge. Det er nemlig ikke lige meget, om du veksler hjemmefra, eller om du hæver i en kontantautomat i udlandet. Samtidig skal du sørge for, at passe godt på penge og kort, når du bevæger dig rundt i udlandet. Her får du 5 tips der gør det hele lidt lettere.

Husk sikker betaling

Hvis du lejer feriebolig, bil, campingvogn eller lignende fra en privat udlejer i udlandet, skal der overføres penge frem og tilbage. For at beskytte dine kortoplysninger og personlige data kan du anvende en såkaldt e-wallet service som f.eks. Paypal eller tilsvarende. E-wallets benyttes af mange selskaber som f.eks. Airbnb og onlinekasinoer, der tilbyder sikre betalinger, uden at du skal oplyse dine kreditkortdetaljer. Betaling via en e-wallet service kan være forbundet med gebyrer, så det skal du huske at undersøge først. Til gengæld vil modtageren af dine penge aldrig kunne se eller spore dine kortoplysninger. Det er generelt altid en dårlig idé at overføre penge direkte til en udenlandsk konto. Hvis du bruger PayPal eller kreditkort, er du bedre sikret mod svindel.

Hæv penge i lokal valuta, hvis det er muligt

Når du hæver penge i en automat i udlandet, får du nogle gange (men ikke altid) spørgsmålet om, hvorvidt du vil hæve i danske kroner eller i den lokale valuta. I langt de fleste tilfælde vil du få den bedste kurs, hvis du vælger den lokale valuta. Mange vælger danske kroner, fordi det er lettere at forholde sig til, men det er altså ikke altid den bedste forretning. Husk i øvrigt at kontanthævning ofte er forbundet med et gebyr, mens du kan bruge dine kreditkort uden gebyrer, når du betaler i butikker, på restauranter og lignende steder. Ved at bruge kort når du handler, undgår du også at stå med en masse kontanter, som du måske ikke når at få brugt. Derudover er det ikke alle former for valuta, som bankerne vil veksle tilbage til danske kroner.

Husk lidt kontanter hjemmefra

Selvom du ofte får den bedste kurs i det land, du rejser til, kan det være smart at have en smule kontanter med hjemmefra. Selvom man kan klare sig med kreditkort langt de fleste steder, så er det desværre ikke muligt alle steder. Flere steder kan du f.eks. ikke betale en taxa, medmindre du har kontanter med. Kontanter er også rare at have, hvis dit kort pludselig ikke virker, eller hvis der er langt til den nærmeste hæveautomat. Der er mange banker, der veksler gratis for deres faste kunder, så det er ikke sikkert din bank pålægger gebyrer.

Husk altid mindst to kreditkort

Det er altid en god idé at tage mindst to kreditkort med på ferie. Hvis du taber det ene kort, eller det bliver stjålet, så har du altid kort nummer to, der kan tage over. På den måde undgår du at stå uden penge, hvilket altid sker på de mest uheldige tidspunkter. Hvis du har mulighed for det, kan du eventuelt lægge det ene kort i en bestemt skuffe, så du altid ved hvor det er. Hvis du bruger forskellige kreditkort som f.eks. Visa og MasterCard så undersøg i banken, hvilket kort det bedst kan svare sig at betale med i udlandet.

Apps du bør have på din telefon

Når du tager på ferie, er der et par apps, som du med fordel kan installere på din telefon, inden du tager hjemmefra.

  • Valutaomregner.dk – så du hurtigt kan regne frem og tilbage og undgår at blive snydt. Denne app kan bruges selv om du ikke har forbindelse til internettet.
  • Google Translate eller iTranslate – denne app kan oversætte stort set alt. Det er også muligt at tage et billede af f.eks. et vejskilt eller et menukort og få oversat det.
  • Google maps eller en anden kort app – her finder du let vej alle steder, og du kan blive guidet til restauranter, teatre, seværdigheder og meget andet.
  • Vejrapp – det er altid rart at kunne tjekke vejrudsigten, inden du planlægger en sightseeing

Derudover bør du selvfølgelig altid have din bankapp på telefonen. Den er rar at have, hvis der skal overføres penge, og så er den super god, hvis du mister dine kort. I appen kan du nemlig spærre kortene, så de ikke bliver misbrugt.