Artikler

Fem råd til dig, der gerne vil have styr på privatøkonomien

Valuta

Er du også en af dem, der synes pengene forsvinder alt for hurtigt? Og ender du også lidt for ofte med at være i minus, når måneden er ved at være omme? Du er bestemt ikke den eneste, og derfor har vi i det følgende samlet en række råd til dig, der gerne vil have bedre styr på privatøkonomien. Der er flere forskellige områder, hvor du kan sætte ind, når det kommer til at få en sund økonomi, og denne artikel tager fast i fem af de allervigtigste.

Har du lån, bør du samle dem 

Hvis du som de fleste andre danskere har en række forskellige lån, er det en rigtig god idé at få dem samlet. Det kan ikke kun give dig et billigere og mere fordelagtigt lån, end hvis de er spredt ud, men det hjælper dig også til at få overblik over de din lånesituation. Du kan sommetider få hjælp af din bank til at samle lån, og derudover er der en række låneudbydere, som tilbyder at samle dine lån for dig. Der kan være stor forskel på, hvad det koster i renter og gebyrer at stifte et nyt samlet lån, der afbetaler de andre små lån. Derfor er det en god idé at sammenligne samlelån, før du bestemmer dig for, hvilken låneudbyder, du skal gå med. Du kan se samlelån her

Skær ned på unødvendige faste udgifter

En anden væsentlig måde at få en bedre privatøkonomi, er at skære ned på dine faste udgifter. Mange dansker betaler meget mere, end de burde i faste udgifter ved for eksempel at abonnere på services, de ikke længere bruger. Tjek derfor op på alle dine faste udgifter og afgør, om der er noget, du kan leve uden. Derudover er det også en god idé at undersøge, om der er nogle abonnementer, du kan få billigere andetsteds. Det kan for eksempel være dit mobilabonnement, der som regel kan findes til færre penge hos en anden udbyder. 

Lav en madplan og tjek altid tilbudsaviserne 

Mad er for de fleste en af de største udgifter i budgettet. Derfor er det en god idé at sætte ind her, når du gerne vil spare penge i hverdagen. Du kan starte med at skære ned på takeaway og restaurantbesøg, men derudover bør du lave en fast madplan. Det sikrer, at du altid ved, hvad du skal have, når du går i supermarkedet. På den måde laver du ikke forskellige dyre impulskøb. Derudover kan du spare en del penge, hvis du tjekker tilbudsaviser, når du laver madplanen. Det giver både inspiration, og sikrer, at dine hverdagsmåltider bliver billige. 

Sælg dine gamle ting, og køb brugt

Det er en god idé at få solgt ud af dine gamle ting. Det giver ikke kun ekstra plads i hjemmet, men kan også være med til at få nogle gode penge ind på opsparingen. Har du brugt for noget nyt, er det desuden smart altid at tjekke, om du kan få det billigere brugt. Det er både godt for din økonomi, og så er det en bæredygtig løsning.