Artikler

Håndter din valuta og hævninger korrekt på din rejse

Valuta

Denne artikel er en annonce. Annoncens indhold er lavet af annoncøren. Valutaomregner modtager kommission for at vise denne annonce.

Tænker du nogensinde over, hvordan du håndterer din valuta og dine hævninger, når du er ude at rejse? Hvis ikke, så bør du læse med her. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan du agerer, når du håndterer din valuta i udlandet. Tænker du dig ikke om, risikerer du at blive snydt eller ligefrem frarøvet dine penge.

Af samme grund har vi lavet denne quickguide. Den indeholder tips og tricks til, hvad du skal være opmærksom på, når du rejser med valuta. Læs guiden igennem og husk rådene – så er du på den sikre side næste gang, du er ude at rejse.

Hav lokal rejsevaluta med hjemmefra

Når du rejser til et andet land, er det en god idé at medbringe lokal valuta hjemmefra. Egentlig er det som regel billigst at betale med kreditkort og/eller hæve i automater set ift. at hæve hjemmefra. Du kan imidlertid være uheldig, at dit eller dine kreditkort ikke virker, når du når frem. Måske er der heller ikke en vekselerer – og hvad gør du så?

Har du først én gang prøvet at stå i et andet land uden penge, ved du, hvor frustrerende og bekymrende, det kan være. Sørg derfor altid for at have et mindre beløb i lokal valuta med hjemmefra. Gerne tilstrækkeligt til 2-3 måltider, en taxatur og en overnatning. Så er du på den sikre side, hvis uheldet er ude.

Når du kommer frem, kan det også være en god idé at tjekke, om dit kort virker i landet. Her skal du være opmærksom på, at fejlende online transaktioner såsom overførsler til en online konto hos f.eks. Mr Green ikke nødvendigvis betyder, at du så heller ikke kan hæve i hæveautomater. Du er derfor nødt til at teste lokale hæveautomater, når du er kommet frem. Gerne så hurtigt som muligt, så du ved, om det virker eller ej.

Vær opmærksom, når du hæver penge

Når du hæver penge i udlandet, er det en god idé altid at være opmærksom. Det er der flere årsager til. For det første skal du være opmærksom på, om der er nogen, der forsøger at aflure din kode. Det sker desværre af og til, at danskere får afluret deres kode i udlandet, og efterfølgende stjålet deres kreditkort. Ikke nok med, at du pludseligt ikke har penge selv – der er også andre, der er i fuld gang med at bruge af dem.

Derudover bør du også være opmærksom på selve automaten. Nogle automater kan kræve gebyrer så høje, at fidusen ved at hæve i udlandet hurtigt forsvinder. Det gælder derfor om at være opmærksom på, om der er ekstra gebyrer på transaktionen. Er du i tvivl, så undlad at hæve, og vent i stedet til den næste automat.

Hæv lokal valuta i banken

I forlængelse af ovenstående er et godt tip derfor altid at hæve penge i banken, når dette ellers er muligt. Bankerne tager kun sjældent ekstra gebyrer, og du undgår derfor at skulle betale unødigt høje omkostninger.

Samtidig er det også en sikkerhedsmæssig god idé at hæve hos banken. Flere banker har placeret deres hæveautomater indenfor. Her kan du i fred og ro hæve din rejsevaluta uden, at andre har mulighed for at lure din pinkode. Husk også altid at gemme dine kontanter godt væk, inden du forlader hæveautomaten. Der er igen grund til at friste svage sjæle.

Find den billigste vekselerer i lufthavnen

Et sidste tip i denne omgang er, at du altid skal holde øje med priserne, når du køber valuta i lufthavnen. Der kan være stor forskel på de kurser, du kan købe og sælge til. Det gælder ikke blot i udlandet, men også herhjemme – selv i Københavns Lufthavn kan forskellen være stor. Vær derfor opmærksom på kurserne, så du undgår at betale overpris for din rejsevaluta. Så er du godt på vej til en god ferie uden bekymringer om din rejsevaluta.