Artikler

Investering med udenlandske valutaer

Valuta

Drømmer du om at ligge og dase i solen på Maldiverne, mens du drikker Pina coladas i en kokosnød? Eller drømmer du om at bestige Kilimanjaro eller nå til Everest Base Camp? Måske vil du tage det dykkerkursus du altid har drømt om på Filippinerne? Verden er stor og mulighederne er uendelige, men at rejse koster, og kræver en del planlægning. Læs med her.

Hvis du gerne vil ud og rejse, så kan det være en god idé at spare op og sætte sig et mål. Der findes mange gode råd til, hvordan man kan spare penge og som giver mening på længere sigt. Man kan f.eks. lave budget for måneden, prioritere sin shopping og købe genbrug. Man kan også begynde at investere i f.eks. aktier.

Tjen penge til rejsen med eToro

Er du nysgerrig på aktier og vil du gerne lære mere om aktiemarkedet? eToro er en platform, hvor du nemt kan komme i gang med at handle aktier, eller kryptovaluta blandt andet. På eToro findes der et udvalg af lidt over 2200 aktier, som du kan handle med og mange andre investeringsmuligheder.

På eToro kan du oprette den gratis profil og en kurtage på aktier på 0 kr. og er meget brugervenlig. eToro scorer høje point når det kommer til anmeldelser, og er derfor en af de mest foretrukne platform for denne slags handel. Når du vil overføre din første betaling, er der et minimumsbeløb på 200USD, derefter er mindstebeløbet ved indbetalinger på 50USD.

Aktier, kan i nogle tilfælde gå hen og være en god investering, men man skal også være opmærksom på at det kan gå den anden vej også. Inden man begynder med at investere og, hvis man er ny på området, kan det være en stor fordel at læse guides til, hvordan man kommer i gang og, hvad man bør være opmærksom på.

Hold styr på valutaen når du rejser

Lige så snart du rejser ud af Danmark og til et nye land, så træder andre valutaer i kraft og bliver anvendt. Det kan godt blive forvirrende og specielt, hvis man har mange lande, som man skal besøge på sin rejse. Her er det rigtigt smart at have en valutaomregner lige ved hånden, sådan at man altid har styr på kurser, og kan omregne til sit hjemlands valuta.

Valutaomregner.dk, kan fås som apps, så du altid har den lige ved hånden på rejsen, uden at skulle åbne en browser. Med Appen behøver du ikke at have adgang til internettet når du bruger valutaomregneren, den bliver blot opdateret når der igen er adgang til internet.

Valutaomrregner.dk har over 180 valutakurser, og bliver opdateret flere gange om dagen. Et spørgsmål som ofte bliver stillet, er hvorvidt man bør veksle penge hjemmefra eller om man bare kan gøre det når man er ankommet til en destination. Her er svaret, at det kommer an på destination og, hvad man foretrækker. Vekselbureauer, banker og lignende tager ofte gebyrer, og kan give en dårligere kurs når de veksler penge, og derfor kan det være en fordel at hæve penge i udlandet i en hæveautomat eller veksle på destinationen.

Hvis muligt så kan det også ofte betale sig at betale med kort, dog skal du være opmærksom på gebyrer, også fra din egen bank. Ved brug af valutaomregner.dk kan du med fordel tjekke valutakurserne inden du vælger et sted at veksle dine penge.

Budget for at holde styr på økonomien

En god start på at spare op, samt få bedre styr på økonomien, er ved at lave budget for måneden. Et budget kan omhandle faste udgifter, som blandt andet husleje, vand, varme og el og andre regninger. Det kan også være en rigtig god idé at lave et madbudget, sådan at der er mere omtanke for, hvad man køber og eventuelt forhindre impulskøb i supermarkedet.

Køb gammelt guld – ikke nyt

Modetøj, sko, elektronik og meget andet, kan findes til billige penge, hvis man kigger på brugte sager. Genbrug er både en glimrende måde at finde unikke ting, møbler, ny mobiltelefon og tøj på. Ikke nok med, at man kan spare store summer af penge, så er det også godt for miljøet at genbruge.

Rejs anderledes og oplev verden på en ny måde

Når du skal til at planlægge den store rejse, så kan du spare penge ved at rejse på et backpacker budget. Dette betyder f.eks. at du kan spare penge på overnatningen ved at gå efter overnatningssteder uden pools, færre stjerner og mere begrænsede faciliteter.

Beliggenheden på et overnatningssted kan også påvirke prisen, så hvis du kan nøjes med at skulle få lidt ekstra motion, når du skal til stranden, så kan der være noget at spare. Hvis du gerne vil være opdateret på spændende rejseartikler og følge med i, hvad der sker i verdenen, så kan du læse mere her.