Artikler

Skal du rejse til sommer? Omregn din valuta hjemmefra

Valuta

At rejse er noget af det bedste, vi mennesker kan gøre for os selv. At opleve nye lande og steder giver os mulighed for at se tilbage på livet med en håndfuld oplevelser i bagagen. Når du er ude at rejse, er der meget, som ikke fungerer på samme måde, som det gør i Danmark. For at undgå ubehagelige overraskelser, kan du derfor med fordel forberede dig på mange ting, inden du skal afsted. En af de vigtigste ting at læse op på er din rejsedestinations valuta.

Hvorfor skal du omregne din valuta hjemmefra?

Det er vigtigt for dig som rejsende at holde styr på det pågældende lands valutakurser. De er nemlig ikke faste, og der er mange gode grunde til at omregne valutaen hjemmefra, hvis du skal rejse til sommer. Den vigtigste er, at du undgår ubehagelige overrasker. 

I Danmark er vi vant til, at vi blot kan betale med vores dankort overalt, men i resten af verden er det langt fra tilfældet. Derfor bør du læse på lektien, inden du skal rejse. Ankommer du til et land, hvor du kun kan betale med kontanter, og der er langt til nærmeste hæveautomat, kan du pludselig stå uden penge. Dette kan især blive problematisk, hvis du eksempelvis skal betale en lille sum penge for et visum i lufthavnen. Derfor bør du altid forberede dig hjemmefra. 

Hvad skal du gøre?

Fordi valutakurser ikke er konstante, bliver mange af os overraskede, når vi skal veksle i udlandet. Ofte får du den fremmede valuta til en dyrere pris, når du handler med firmaer, du ikke er kunde hos til daglig. Derfor er det en god idé at forberede dig hjemmefra. Vi anbefaler altid, at du kontakter din bank inden afrejse. Hos banken får du nemlig oftest en billigere pris, end du normalvis får hos en anden veksle-virksomhed i lufthavnen eller i en hæveautomat. 

Dermed har du penge på lommen, hvis nødvendigheden for kontanter skulle opstå, og samtidig kan du trygt vide, at du har fået dem til en god pris. Har du ikke fået vekslet, inden du tog hjemmefra, anbefaler vi, at du orienterer dig omkring valutakurserne, inden du veksler eller hæver penge. Det er både nemt og gratis, og du kan nemt og enkelt finde pålidelige oversigter over valutakurser på nettet.

Undgå at blive snydt

Vi har ofte en tendens til at bruge lidt flere penge, end vi regner med, når vi er ude at rejse. Derfor kan der undervejs blive behov for at hæve i en hæveautomat. Det er oftest sikkert, men du må ikke falde for de små tricks. Når du har indtastet din PIN-kode og valgt det ønskede beløb, bliver du ofte spurgt, om du ønsker et garanteret beløb eller ej. Lad os se på et eksempel: 100 euro koster – i skrivende stund – 744 kr. Det har du selvfølgelig tjekket op på hjemmefra. 

Her vil du ofte blive spurgt om, hvorvidt du vil hæve beløbet til en pris på 100 Euro eller til en garanteret pris på eksempelvis 785 DKK. Ofte er den garanterede pris markeret med grøn for at få dig til at vælge den mulighed. 

Sørg derfor altid for at omregne din valuta hjemmefra, inden du rejser.