Artikler

Værd at vide om valutaen på Sri Lanka

Valuta

Hvis du er i gang med at planlægge en ferie, kan det være, at du skal overveje Sri Lanka som din næste destination. Denne østat er nemlig et område, som kan byde på det meste inden for klassiske ferie dyder. Sri Lanka er både rig på seværdigheder, natur og lave priser. Derfor er det bare om at pakke tasken og rejse ned i varmen!

Valutaen på Sri Lanka

Rejser du til Sri Lanka, er det naturligvis en god idé at have en smule kendskab til den lokale valuta. Sri Lanka har nemlig deres egne rupees, som betegnes LKR eller Rs. 1 srilankansk rupee svarer til lige i omegnen af 0,05 danske kroner. Der er altså tale om en stor forskel, og derfor kan det godt betale sig at have valutaomregneren klar. På www.sri-lanka.dk har du mulighed for at blive endnu klogere på landet og dets valuta.

Priserne på Sri Lanka er meget lavere, end vi kender dem fra Danmark. Når du rejser til Sri Lanka, er det en god idé at have en smule af den lokale valuta med dig. Dog er det typisk muligt at betale med internationale kreditkort, når du befinder dig inde i de større byer. Her kan du desuden også finde hæveautomater, så du igen kan fylde op på pengefronten.

Priserne på Sri Lanka

Som det kort blev nævnt i ovenstående afsnit, er priserne på Sri Lanka nogle helt andre, end vi kender hjemme fra Danmark. Generelt er Sri Lanka et billigt land at besøge med danske øjne, og det betyder, at du her kan få meget for dine penge.

Skal du for eksempel spise på restaurant på Sri Lanka ligger prisen på et måltid omkring 20 til 35 kroner. Derudover kan du sagtens finde overnatning på fine hoteller for nogle få hundrede kroner, og en cola vil ofte koste under fem kroner.

Har du været vant til at rejse i Thailand, bør du dog være opmærksom på, at priserne er nærmest fordoblede på Sri Lanka. Dermed er Sri Lanka altså et billigt land at befinde dig i, hvis du sammenligner med vestlige lande. Sammenlignet med andre østlige lande, er det dog muligt at finde billigere alternativer.

Hav din valutaregner på dig

Sri Lanka er altså billigt i forhold til Danmark, men knap så billigt i forhold til andre østasiatiske lande. Derfor kan det godt betale sig at have valutaomregneren klar, når du skal ud i de Srilankanske gader.

Ved hjælp af din valutaomregner har du nemlig hele tiden mulighed for at omregne priserne til danske kroner. På den måde kan du nemmere afgøre, om du i virkeligheden står over for en god handel.

Netop fordi prisniveauet er så lavt, kan det dog muligvis godt betale sig at nyde en smule mere luksus, end du er vant til i hverdagen. Skal du have samme niveau af luksus i Danmark, kan du nemlig være sikker på, at du får lov til at betale en hel del flere penge.