NOK til DKK

 

NOK til DKK

GRATIS KONTO OG KORT. INGEN SKJULTE GEBYRER

Vi er en 100% digital bank, der gør det nemt for dig at styre din økonomi og få mest muligt ud af pengene. Gør som 150.000 andre, og hent Lunar-appen i dag.

GRATIS KONTO OG KORT. INGEN SKJULTE GEBYRER

DU BEHØVER IKKE SKIFTE BANK

 

 

 

 


Norske kroner til danske kroner (NOK to DKK)

Norske kroner (NOK) er den valuta, der bruges i Norge. Landet er ikke medlem af EU, og har derfor heller ikke den fælles valuta euroen. Det er ikke tilfældigt, at den norske valuta hedder krone, ligesom i Danmark og Sverige. Den norske krone blev indført i 1875, samme år som Norge trådte ind i Den Skandinaviske Møntunion, der bestod af Danmark og Sverige. Traditionelt set har kursen på den danske krone været lidt højere end kursen på den norske krone (DKK to NOK). Det betyder umiddelbart, at en dansker på indkøb i Norge vil kunne få lidt mere for sine penge sammenlignet med en nordmand. Dog er prisniveauet i Norge højere end i Danmark, så at konkludere om DKK to NOK reelt giver en større købekraft er behæftet med en masse usikkerhed.

Priserne i Norge

De relativt høje priser i Norge kan blandt andet aflæses i det såkaldte Big Mac-indeks, der blev udviklet af det engelske nyhedsmagasin The Economist i 1986, i et forsøg på at vise forskelle i købekraft i forskellige lande. Tanken bagved er, at ingredienserne i en Big Mac er ens over hele verden og prisen på den derfor kan bruges som sammenligningsgrundlag. Norge topper Big Mac-indekset for 2018, kun overgået af Schweiz - den billigste Big Mac kan købes i Ukraine. Indekset har været kritiseret af økonomer for at give et for simpelt billede af komplicerede mekanismer i den globale økonomi, men det har gang på gang vist sig at være mindst lige så præcist som købekraftforskelle udregnet på baggrund af avancerede analyser og regnemetoder. Big Mac-indekset er i dag anerkendt som en pålidelig økonomisk model. Danskere har i årevis gjort grin med prisen på agurker i Norge. Selvom der ikke længere sælges halve agurker til mindre formuer, er leveomkostningerne høje i vores naboland mod nord. Så det er en god idé at tjekke DKK to NOK inden afrejse.

Norske mønter og sedler

Når DKK to NOK er klaret, står du måske med norske mønter og sedler i hånden. I Norge har de næsten samme værdier som i Danmark: Mønterne er 1, 5, 10 og 20 kroner. Kong Harald den 5. pryder tre af dem. På den grønne 50 kroner sedel er et billede af forfatteren Peter Christen Asbjørnsen (1812-1885). 100 kroner sedlen er rød og har et portræt af Kirsten Flagstad (1895-1962). Hun var internationalt berømt sopran og anses af mange som en af de mest kendte norske kvinder nogensinde. På den blå 200 kroner sidder fysikprofessoren Kristian Birkeland (1867-1917), som blev nomineret til Nobelprisen i kemi flere gange, men uden at modtage den. Det gjorde til gengæld Sigrid Undset (1892-1949) som er at finde på den orangefarvede 500 kroner sedel. Hun blev tildelt nobelprisen i litteratur i 1928 for sine romaner om Kristin Lavransdatter. Især kunstinteresserede vil genkende manden, der er portrætteret på de norske 100 kroner. Det er nemlig kunstneren Edvard Munch (1863-1944), der nok er mest kendt for at have malet “Skriget”, der er udstillet på Nationalmuseet i Oslo. Den Norske Nationalbank sendte nye sedler i omløb i 2017 - alle uden berømte nordmænd på.

Den norske valutaomregner

Valutaomregner.dk har også en norsk, svensk og finsk bror, som er målrettet vores brugere i hhv. Norge, Sverige og Finland. Vil du gerne gå til den norske version, kan du her se den norske valutaomregner. Vil du se kursen for andre lande end Norge, kan du på Valutaomregner.dk finde alle valutakurser.  
 

Ofte stillede spørgsmål om NOK til DKK

Hvad står NOK for? NOK er valutakoden for den norske møntfod. De følger ISO 4217, som er en international standard for alle valutaer i verden. NO står for Norge, som er gældende land, og K'et står for møntenhedens navn, som er Krone. Hvad er kursen på den norske krone? Valutaomregner.dk opdaterer hver dag kurserne på samtlige valutakurser. På forsiden kan du omregne NOK til DKK. Kursen har den seneste tid ligger stabilt omkring 0,72 ift. den danske krone.