SEK til DKK


 

 

SEK til DKK

GRATIS KONTO OG KORT. INGEN SKJULTE GEBYRER

Vi er en 100% digital bank, der gør det nemt for dig at styre din økonomi og få mest muligt ud af pengene. Gør som 150.000 andre, og hent Lunar-appen i dag. 

GRATIS KONTO OG KORT. INGEN SKJULTE GEBYRER

DU BEHØVER IKKE SKIFTE BANK

 

 

 

 


Svenske til danske kroner (SEK to DKK)

I Sverige er valutaen svenske kroner (SEK). At den har fået navnet kroner, ligesom valutaerne i Danmark og Norge er ikke tilfældigt. I 1876 indgik de tre lande Den Skandinaviske Monetære Union og brugte derfor den samme valuta. Unionen blev reelt opløst ved begyndelsen af Første Verdenskrig, men landene beholdt navnet kroner for hver deres valuta og der har lige siden været vekslet SEK to DKK.

Handlen mellem Danmark og Sverige har altid været stor, men Øresundsbroen har utvivlsomt gjort det nemmere for privatpersoner at tage på indkøb på den anden side af sundet. Den danske krone har en lidt højere kurs end den svenske krone. Det betyder, at svenskere på indkøb i Danmark, må veksle lidt flere SEK to DKK for at få noget med hjem.

Før Øresundsbroen var det især færgeoverfarten mellem Helsingør og Helsingborg, der var epicenteret for den dansk/svenske samhandel. I Danmark siges det, at svenskerne kun er interesserede i at købe øl, vin og spiritus på grund af de svenske begrænsninger i det statskontrollerede Systembolaget, der har monopol på at sælge drikkevarer med en alkoholprocent på over 3,5. På trods af SEK to DKK kan der være mange penge at spare ved at købe alkohol i Danmark, i stedet for hos Systembolaget.

Ligesom danske kroner bliver svenske kroner opdelt i ører, men de findes ikke længere som mønter i Sverige. Ved kontantbetaling bliver ørebeløb derfor rundet op eller ned til nærmeste krone. Betaling med kontanter i Sverige aftager kraftigt - i modsætning til betaling med mobiltelefoner og kreditkort. Landets valuta og pengepolitik overvåges fra nationalbanken; Sveriges Riksbank.

I Sverige er der seks almindelige pengesedler i omløb:

 • 20 kroner:
  Lilla, med et billede af den verdensberømte svenske eventyrforfatter Astrid Lindgren (1907-2002), og en af hendes mest kendte figurer; Pippi Langstrømpe.
 • 50 kroner:
  Gullig og orange med et portræt af den svenske nationalskjald Evert Taube (1890-1976)
 • 100 kroner:
  Blå, med et portræt af den svenske skuespillerinde Greta Garbo (1905-1990). Hun var en af de største stjerner i 1920’ernes og 1930’ernes Hollywood. Garbo blev nomineret til en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i 1930, 1938 og 1940. Hun fik en Æres-Oscar i 1954.
 • 200 kroner:
  Grøn, med portræt af den legendariske svenske filminstruktør Ingmar Bergman (1918-2007), der regnes for én af de største i filmhistorien. Han er især kendt for filmene “Det syvende segl,” “Ved vejs ende,“”Hvisken og råb”, “Fanny og Alexander”
 • 500 kroner:
  Rød, portræt af den svenske operasangerinde Birgit Nilsson (1918-2005). Det fik operasangerinden Malena Ernman til at kritisere Sveriges Riksbank, fordi Nilsson er portrætteret mens hun fremfører Die Walküre af Richard Wagner, der havde tætte bånd til Nazityskland. Riksbankens svar lød, at sammenhængen var uheldig, men at sedlen var sat i produktion og derfor ikke kunne trækkes tilbage.
 • 1000 kroner:
  Brun med portræt af den svenske politiker Dag Hammarskjöld (1905-1961), der var FNs generalsekretær fra 1953 til sin død
 

Ofte stillede spørgsmål om SEK til DKK

Hvad står SEK for?
SEK er valutakoden for den svenske møntfod. De følger ISO 4217, som er en international standard for alle valutaer i verden. De første to bogstaver står for landet, hvorefter det tredje bogstav betegner møntenhedens navn.

Hvad er kursen på SEK til DKK?
Her på Valutaomregner.dk kan du hurtigt få kursen på den svenske krone. Hvis du har brug for at finde ud af, hvad 1 SEK er værd i danske kroner og ører, skal du blot indtaste beløbet i omregneren.

Vi opdaterer vores database flere gange om dagen. Det sikrer, at omregneren giver dig den aktuelle kurs.

Den svenske valutaomregner

Valutaomregner.dk har også en svensk, norsk og finsk bror, som er målrettet vores brugere i hhv. Sverige, Norge og Finland. Ønsker du at tilgå vores svenske version, kan du her finde den svenske valutaomregner.

Vil du se kursen for andre lande, kan du på Valutaomregner.dk finde alle valutakurser.