Artikler

Spar op til ferien i udlandet

Valuta

Skal du bruge din valutaomregner på rejsen, er det naturligvis nødvendigt, at du har nogle penge, som du kan købe ting for. Det kan godt tage tid at få stablet en ordentlig opsparing på benene, men heldigvis er der metoder, som kan hjælpe dig.

Læg et budget

Skal du spare mange penge op på kort tid, er det en rigtig god idé at lægge et budget. På den måde kan det nemlig blive tydeligt for dig, hvor mange penge du har til rådighed, og hvor mange penge du skal gemme til rejsen.

Hvis du vil have et ekstra godt overblik, er det en god idé at dele dine udgifter op i forskellige poster. Det kan for eksempel være cafébesøg og indkøb af tøj. På den måde kan du hurtigt se, hvis du i virkeligheden burde bruge dine penge smartere.

Spar penge på mad

Én af de ting, som man ikke kan komme udenom at bruge penge på hver måned, er mad. Vil du gerne spare penge, kan det derfor være smart at arbejde med denne post. Du kan blandt andet skære ned på dit forbrug af take-away.

En anden måde at spare penge på, når det gælder mad, er ved at kigge på, hvilke mærker du køber inden for fødevarer. Der kan nemlig være stor forskel på, hvor meget ketchup for eksempel koster, hvis man køber forskellige mærker. I mange tilfælde kan du godt bytte ud med en billigere model uden, at du vil mærke en synderlig stor forskel på smagen.

Optag et lån

Er du i akut pengemangel, kan du naturligvis vælge at optage et lån på en af de mange online lånesider. Et lån er smart, fordi det giver dig penge her og nu uden, at du behøver at arbejde for det.

Dog må du huske på, at efter optagelsen af et lån kræver det, at du bruger nogle uger eller måneder på at betale lånet tilbage. I denne tid er du sandsynligvis nødt til at arbejde endnu hårdere og spare endnu flere penge, end du er vant til.

Book en billig rejse

Hvis du skal have råd til at bruge penge på ferien, mens du er i udlandet, er det en stor fordel, at selve rejsen er billig. Dette kan du blandt andet opnå, hvis du køber en afbudsrejse. Skal du finde de billigste afbudsrejser gælder det om at kunne tage af sted med det samme og handle modsat alle andre.

Det vil sige, at du blandt andet kan gå efter nogle af de feriedestinationer, som ikke er specielt populære. Det kan ligeledes være en god idé at købe din rejse i en periode, hvor solen skinner i Danmark. Her får folk nemlig mindre lyst til at rejse, og så er billetterne billigere.

Her kan du bruge ydelser som Momondo eller Trivago til at finde den bedste pakkeløsning.

Drop kaffedrikkeriet og lad renters-rente effekten arbejde for dig

Er du typen, der drikker en kaffe latté på vej til arbejde om morgenen? Det kan være en rigtig god idé at skære ned på dette og lægge de penge til siden i stedet. Lad os antage at du drikker en kop kaffe til en gennemsnitspris på 35 kr. om dagen hver dag, inden du skal på arbejde. I 2020 har du 254 arbejdsdage, hvilket svarer til et samlet forbrug på 8.890 kr. – udelukkende på kaffe, hvis vi antager, at du drikker en kop kaffe hver dag. Disse kan du i stedet lægge til siden og investere i aktiver med lav risiko.

Herfra kan du udnytte den såkaldte renters-rente effekt, hvor du geninvesterer din opsparing i eventuelle modtagne udbytter, lige så vel som at du beholder dine investeringer (i stedet for at sælge), så dine tidligere gevinster forrentes. Dette kan give dig guld over tid, som du eksempelvis kan bruge på større rejser med din familie. 

Udover kaffedrikkeriet, kan du i virkeligheden spare på alt det, du fast konsumerer. Her kan andre gode eksempler være på dit mobilabonnement, din TV pakke/streamingtjenester eller på dit bredbånd derhjemme. Her vil der med høj sandsynlighed også være penge at spare, som du kan lægge til siden. Du kan læse mere om, hvordan renters-rente effekten kan hjælpe dig her.